lördag 26 juni 2010

Det verkar så lätt

Det verkar så lätt, alla "hur kan jag bli rik" böcker säger i stort sett samma sak.
Investera regelbundet, köp stora stabila bolag företrädesvis investmentbolag.
Luta dig tillbaka och vänta så blir du rik.

I teorin verkar det jätte enkelt (vilket det också är), men i praktiken tror jag det mänskliga psyket kommer i vägen.
Det finns en uppsjö av bloggar som handlar om folk som vill bli rika , men ytterst få bloggar handlar om dom som verkligen har lyckats med saken.

Det finns många fallgropar som gör ovanstående till synes enkla råd så svåra att följa.

1.Man ser aktier som stiger med flera hundra procent och lockas att börja satsa péngar i mer riskabla bolag ( märkligt nog tänker man aldrig på alla aktier som går ner i botten)

2. Om man jobbat i flera år för att få ihop en miljon kan det vara oerhört påfrestande att se kapitalet halveras på några få månader, vilket kan få många att tappa tron på börsen och sluta investera

3. Man börja få ihop en relativt stor summa pengar och frestas att plocka ut pengarna för att köpa något man verkligen vill ha.

4. Man tror sig kunna förutse börsens rörelser och säljer av sina aktier i väntan på en nedgång, bara för att se börsen rusa vidare uppåt och när nedgången väl kommer (för det gör den) blir den inte alls så kraftig som man trott.

5. Man vill skynda på utvecklingen genom kraftig belåning eller olika X2, X3, X4 Fonder. bara för att se börsen gå åt "fel" håll.

Nu säger jag inte att alla ovanstående saker är fel det finns människor som har tjänat stora pengar på riskfyllda bolag, eller som lyckats hoppa av på toppen och kunnat köpa in sig när marknaden slagit i botten.
Men jag tror att ovanstående orsaker är en stor anledning till att så många människor misslyckas med att bli rika.

Hoppningsvis kommer denna blogg och vetskapen att många(?)människor följer hur det går, hindra mig från att göra alltför många dumheter i framtiden.

2 kommentarer:

  1. Tjenare!
    Jag funderar också mycket på hur jag skall kunna bli rik och tjäna pengar. Har försökt med att jobba vanligt men har alldrig känt att det har varit min sak och framför allt så är jag för lat tror jag. Ha länge också funderat på att skriva en blogg hör ju hela tiden om hur alla som bloggar tjänar pengar hela tiden! Undrar är det så himla enkelt att tjäna pengar på en blogg? Vad är det dom som har en blogg tjänar pengar på? Får man tex 5 kr för varje person som går in ens blogg eller? Har varit ute på nätet och sökt på hur man kan tjäna pengar på blogg men det står bara massa om hur man ska få besökare och annan skit. Men jag skulle vilja ha några konkreta svar på hur man igentligen tjänar pengar på en blogg. Fungerar en blogg lika bra som en hemsida tex? Jag kan inget o hur man gör hemsidor så det lutar ju mer åt blogg hollet för min del tror jag då dem redan är en klar sida så att säga. Har också funderat mycket på vrf alla hemsidor som tipsar om hur man kan tjäna pengar på nätet berättar detta isf? Menar hadde jag nu haft en sådan super ide som man ibland stöter på om hur man tex kan tjäna 40.000kr i månaden online så hadde ju inte jag berättat det för någon annan :P ... Såg senast idag en sida som tipsa om ett system man kan använda för att vinna pengar på nätet. Metoden verkar facktisgt fungera och har själv funderat på att testa den men jag kunde inte låta bli att skriva till dom som hadde gort sidan då dom tigde om en donation för att dom hadde tipsat en om hur man kunde tjäna upp till 40.000 kr i månaden. Menar dom kan ju inte på fult alvar tro att någon sedan kommer att donera några pengar till dom :P... Eller är folk så dumma så att dom donerar pengar till dom fast att dom själva har sökt efter en metod att tjäna pengar? Låter ju fett korkat isf :P... Undrar om någon har testat metoden som dom visar på sidan http://www.tjanacash.se ? Dom har en video på sidan där man får se hur dom vinner 250 kr på 5 min men jag blir aningen skeptisk då jag åter en gång frågar mig varför delar dom med sig av en sådan bra ide att tjäna pengar på o dom redan tjänar pengar på den ??? Om du har testat metoden som dom har skrivit om kan du väll svara på detta inlägg och berätta om det funkade eller inte . Tack för en bra blogg också :)

    SvaraRadera
  2. Om du ska starta en blogg kan du ju börja med att lära dig att stava och skriva läsbar svenska..

    SvaraRadera