söndag 19 oktober 2014

Väcker bloggen igen

Hej Alla
( om det nu mot förmodan finns någon som fortfarande läser denna blogg)

Sebbemax var har du varit dom senaste 2 åren ?

I augusti 2012 fick jag för mig att spontan köpa ett hus.
Då detta inte var planerat blev jag tvungen att tömma aktiekontot samt ta ett stort lån med relativt hög ränta för att få fram Kontantinsatsen  samt bekosta renovering och alla andra små och stora kostnader som tillkommer när man köper ett hus för första gången.

Så dom senaste 2 åren har alla pengar gått till att amortera ner lånen och ordna upp ekonomin.

Nu i efterhand  kan man se att 2012 var en väldigt dålig tid att lämna aktiemarknaden och skuldsätta sig då allt har stigit löjligt mycket sedan dess.
Men ska jag vara ärlig  även om jag hade vetat hur börsen skulle utveckla sig i förväg så hade jag inte gjort något anorlunda idag. Grymt nöjd med mitt husköp.

Och vem vet kanske blir husköpet en bra investering på sikt

Nu när ekonomin är i ordnat skick och jag har hunnit bygga upp ett startkapital har det blivit dags att titta på investeringar igen.
Något som förvånat mig är att trots att jag inte haft några pengar investerade har jag fortfarande dagligen följt marknaden nogrant och haft koll på ekonomi nyheterna.

Strategin som ska användas framöver är den samma som jag skrev om i mitt förra inlägg
Har införskaffat Hitta kursvinnare och en prenumeration på Börsdata för att kunna analysera bolagen nogrannare. och nu också börjat följa diverse ekonomibloggar igen.

Tyvär ser det mesta allmänt högvärderat ut för tillfället och investerings alternativen är få.

Men det känns härligt att vara tillbaka och kunna fortsätta utveckla mitt intresse för börsen och investeringar i allmänhet.


3 kommentarer: