söndag 9 januari 2011

Byte av bank

Har irriterat mig en längre tid på Swedbank mest då det verkar som att dom inte ens anstränger sig för att erbjuda bra vilkor och få nöjda kunder.  Lite av "vi är störst så vi behöver inte bry oss" attityd.
Så jag började titta runt och jämföra olika banker och mitt val föll på ICA banken.
Vilket av en händelse verkade vara samma bank som min blogg granne Zed´s dead fastnade för.

För mig var det en del saker som gjorde att valet föll på ICA banken
 1. Bra ränta på insatta medel ingen skillnad på löne konto och spar konto.
 2 . Inga avgifter vid uttag i automater utomlands (stort plus)
 3. Poäng på alla köp i vilken butik som helst och dessutom olika rabbater hos ICA där jag brukar handla
 4. Lätttilgängliga bankkontor (närmaste ICA butik)
 5. Bra räntor på lån om det behövs

Fick nyligen hem 200kr att handla för på ICA samt 5% på mitt nästa köp utan att göra något annat än att betala med ICA kortet istället för med Swedbanks kort vilket kändes bra.

 Av alla jag pratat med har jag faktisk inte hört en enda person som sagt att dom är väldigt nöjda med Swedbank snarare har jag bara hört negativa åsikter.

Varför byter då inte folk bank oftare?
Jag tror förklaringen ligger i att man blir väldigt uppbunden vid sin bank. Vilket jag själv märkte nu när jag skulle byta
Ofatst samlar man allt på samma ställe Lönekonto. bolån, vanliga lån, snabblista på alla räkningar man betalar. Alla vänners konto nr, aktier , fonder, pensioner  o.s.v
Det är inget svårt att byta bank men en hel del piller med att lägga in alla uppgifter igen hos den nya banken söka nya lån för att kvitta dom gamla m.m

Summa summarum är jag väldigt nöjd med mitt bankbyte och uppmanar alla andra som känner missnöje över sin bank att helt enkelt byta. var otrogen och stanna inte hos en bank som inte motsvarar dina förväntningar Om tillräckligt många gör detta kommer bankerna att tvingas förbättra sina vilkor för att kunna behålla sina kunder.

2 kommentarer:

  1. Sant, man borde nog byta bank. Har en av de andra storbankerna, Nordea. Tycker väl inte de gör speciellt mycket för mig som kund. Men jag har inte suttit ner och jämfört något vidare än. Intressant med ICA banken. Hoppas du blir nöjd!

    SvaraRadera
  2. Jag har Swedbank och är nöjd!
    Det är bara storbankerna som kan erbjuda bra helhetslösningar, med bankkort, bankgirokonto och sånt för oss företagare.
    För sparkonto och aktiehadel har jag dock andra institut.

    SvaraRadera