onsdag 18 augusti 2010

Böcker som jag nyligen läst

Under de senaste veckorna har jag haft nöjet att läsa igenom tre populära böcker om aktier
och tänkte nu ge ett kort omdöme om dessa

Trading guiden av  Jonas Bernhardsson

En väldigt bra bok som går igenom i stort sett allt som har med finans marknaden att göra på ett lättbegripligt sätt. lärde mig en hel del om hur man läser årsredovisningar som jag inte kunnat tidigare.
En bra bok att ha som uppslagsverk vid olika tillfällen. REKOMMENDERAS

Vägen till din första miljon av Tobias Schildfat

Blev lite besviken på denna lite för mycket
"Du kan förändra ditt liv, var inte rädd" för min smak
Jag förstår att denna bok är riktad till människor som kanske funderar på att börja spara i aktier och inte sådana som mig som kan sitta i timmar och följa olika bolag för skojs skull.
Den går igenom grunderna i vad du behöver göra för att skaffa ett överskott samt hur du ska investera dessa utan att bli helt blåst av bankerna.  Men för mig var det bara som en sämre version av
"Så här kan alla svenskar bli miljonärer" av Per H Börjesson.

Så här blev Warren buffett världens rikaste person av  Per H Börjesson.

Har aldrig läst en hel bok om Warren Buffett förr tyckte den var intressant även om jag läst mycket om Buffett på diverse andra ställen.
Tycker det är bra med en bok om Buffett på Svenska då jag är övertygad om att många inte har en aning om varför det tjatas så mycket om honom, samt att många kanske inte vill/kan läsa engelska böcker.
Kul med avsnittet om hur Buffett skulle investerat i Sverige men lite mycket reklam för Splitan
Skulle ha vilja haft en mer djupgående bok om Buffett
då denna kändes mer som en snabb sammanfattning av hans karriär.
Tror att Snowball blir min nästa bok att läsa. Någon som har en åsikt om den boken?

Skulle också vilja hitta bra böcker som handlar om Börs/investerings Psykologi då jag är övertygad om att mitt eget största hinder för att få en bra avkastning är mig själv, att jag kanske inte kommer kunna agera rationellt när det väl behövs utan istället drivas av rädsla/girighet vilket kan vara farligt
Så om någon har bra tipps på en sån bok tas det gärna emot

4 kommentarer:

 1. Tipsar om http://www.lasdigrik.net/ då

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med om Vägen till din första miljon. Riktigt besviken, när det gäller aktier tror jag han nämner 2 stycken genom hela boken. För mycket amerikanskt peptalk om att du kan lyckas och gamla klyschor om aktiehandel.

  SvaraRadera
 3. Har också läst den (Vägen till din första miljon) och håller faktiskt inte med, tyckte den var både inspirerande OCH förvånansvärt konkret, nu vet jag hur jag ska komma igång och översikten på sidan 115 över investmentbolagen visade många bra konkreta tips på var jag kan börja investera. Men så är jag heller ingen expert och vill inte lägga ner alltför mycket tid på att analysera själv, tror att det är mycket därför som boken passade mig... har i o f s inte läst de andra men jag gillade attityden i boken!

  SvaraRadera
 4. Tack för länken Jonas
  Hittade några bra böcker där har precis börjat läsa "The single best investment"

  SvaraRadera