lördag 26 juni 2010

Det verkar så lätt

Det verkar så lätt, alla "hur kan jag bli rik" böcker säger i stort sett samma sak.
Investera regelbundet, köp stora stabila bolag företrädesvis investmentbolag.
Luta dig tillbaka och vänta så blir du rik.

I teorin verkar det jätte enkelt (vilket det också är), men i praktiken tror jag det mänskliga psyket kommer i vägen.
Det finns en uppsjö av bloggar som handlar om folk som vill bli rika , men ytterst få bloggar handlar om dom som verkligen har lyckats med saken.

Det finns många fallgropar som gör ovanstående till synes enkla råd så svåra att följa.

1.Man ser aktier som stiger med flera hundra procent och lockas att börja satsa péngar i mer riskabla bolag ( märkligt nog tänker man aldrig på alla aktier som går ner i botten)

2. Om man jobbat i flera år för att få ihop en miljon kan det vara oerhört påfrestande att se kapitalet halveras på några få månader, vilket kan få många att tappa tron på börsen och sluta investera

3. Man börja få ihop en relativt stor summa pengar och frestas att plocka ut pengarna för att köpa något man verkligen vill ha.

4. Man tror sig kunna förutse börsens rörelser och säljer av sina aktier i väntan på en nedgång, bara för att se börsen rusa vidare uppåt och när nedgången väl kommer (för det gör den) blir den inte alls så kraftig som man trott.

5. Man vill skynda på utvecklingen genom kraftig belåning eller olika X2, X3, X4 Fonder. bara för att se börsen gå åt "fel" håll.

Nu säger jag inte att alla ovanstående saker är fel det finns människor som har tjänat stora pengar på riskfyllda bolag, eller som lyckats hoppa av på toppen och kunnat köpa in sig när marknaden slagit i botten.
Men jag tror att ovanstående orsaker är en stor anledning till att så många människor misslyckas med att bli rika.

Hoppningsvis kommer denna blogg och vetskapen att många(?)människor följer hur det går, hindra mig från att göra alltför många dumheter i framtiden.

1 kommentar:

  1. Om du ska starta en blogg kan du ju börja med att lära dig att stava och skriva läsbar svenska..

    SvaraRadera